S*Capsicum's Norska Skogkatter

En liten kattuppfödning i Stockholm

Om oss

Vi är Eva 50+ och Sara 20+, mor och dotter.
Eva bor i villa med stor kattgård i Spånga väster om Stockholm, där också Krokant, Chili och Juni bor. Här växer kattungar från Capsicum´s upp och får tidigt lära sig att springa i trappor, gå ut i kattgården via kattlucka och leka med alla barn som gärna hälsar på.
Sara bor i lägenhet i Östberga med Kiri och Aji.

Bild på Eva Setterwall

Eva Setterwall

Bild på Sara Setterwall

Sara Setterwall

S*Capsicum's avel av Norska skogkatter

I vår avel strävar vi efter att föda upp katter som följer rasstandarden och har bra temperament. Vi testar alla våra katter för HCM regelbundet, även våra kastrerade avelskatter. Vi tycker att forskningen på HCM är viktigt och vi skickar alltid in våra testresultat till Pawpeds.

Vi gör vårt bästa för att en katt från S*Capsicum's Norska skogkatter ska ha ett bra temperament. Vi hanterar kattungarna från de är födda och låter de träffa många människor så de även blir vana vid främlingar. Vi försöker även att göra dem vana vid ljud och barn.

 

Kunskap och kurser

Vi på S*Capsicum's vill lära oss så mycket som möjligt om katter och uppfödning. Därför går vi på diverse föreläsningar och kurser som handlar om allt från kattens tänder eller sjukdomar till avel och hur man förstår sin katt.

Vi är diplomerade uppfödare i SVERAK och vi har gått Pawpeds G1, G2 och G3-kurser.

Seminarier från Skogkattslingan

Skogkattslingan är en idiell förening för de som är intresserade av den Norska skogkatten. De annordnar olika evenemang och seminarier för att informera om katter och speciellt den Norska skogkatten. Besök hemsidan www.skogkattslingan.com för att läsa mer.

De seminarier vi gått från skogkattslingan är:
- Skogkatten - Förr & Nu (skogkattens historia)
- Varför gör katten så?
- Kattens hälsa
- Avel med framgång
- Kattsex

Rosett från Pawpeds Academy